torsdag 23. juli 2009

Dag 6: Sørkjosen - Tromsø

116 km. I dag hadde vi omtrent 20% solskinn og resten skyer, men vi kjenner godt at sola har satt preg på huden vår! Vi begynte med en fjellovergang, ikke så ille som de to foregående, men tung nok. Deretter bar det nedover og deretter relativt flatt og fint rundt Rotsund og Djupvik og videre sørover til Olderdalen. Nok en burger ble fortært mens vi ventet på ferja. Fantastisk utsikt mot Lyngenalpene. Alle bortsett fra de aller høyeste toppene i sør gikk klar av skyene. Sykkelturen fra Lyngseidet og gjennom Lyngsalpene var flott. Fantastiske fjell! Men akkurat i starten på Lyngseidet verket det i alle muskler under beltestedet og ikke minst i rompa. Ohoi, det skal bli godt med en fridag. Neste ferje ventet vi også en halvtime på, nok en hvil. Det gikk litt opp og ned gjennom Breivikdalen, og noen av disse var nok laget av Veivesenet for å ta livet av syklister. Dør man ikke i de svingete bakkene ned, så dør man i bakkene opp på andre siden. Ork! Snart var det bare 3 mil igjen til Tromsø, men vi trengte litt mer næring å tære på, og etter en lang, seig bakke fra rasteplassen kom vi endelig rundt neset. Tross mye idiotkjøring fra Tromsøværingan, så kom vi oss fram og Oleg møtte oss på sykkel. Nå er det pizza og cola!!!

6 kommentarer:

  1. Hei igjen.

    Nå må dere ikke bare spise pizza og hamburger. Dere blir tunge i kroppen og i hodet hvis dere ikke inntar bra føde vet dere. :)

    Hilsen Kristine.

    SvarSlett
  2. I likhet med forrige kommentar er jeg også litt bekymret for det grusomme kostholdet dere beskriver ... :-) Men jeg er fortsatt imponert, og gratulerer med å ha nådd Tromsø!

    Synd at ikke Audun er hjemme i Tromsø og kunne treffe dere der. Lykke til videre!

    SvarSlett
  3. Helt legitime bekymringer dette. Jeg kjenner at dette kostholdet ikke er vanlig for kroppen min. Det er nok to år siden sist jeg spiste slik mat. Og kroppen sier også fra. Burgeren i Alta gjorde meg direkte kvalm. Men jeg tenkte det fikk stå til. Vi trengte kjapp næring for å komme videre.

    Vi spiser stort sett annen mat da, grove knekkebrød med diverse pålegg, kafemat med kjøttkaker eller reinbiff osv., eller lager oss nudler og varmer opp boksmat. Jeg skulle gjerne hatt mer av det siste framfor burgere! Mest sannsynlig vil det bli bedre etterhvert som vi får litt bedre rutiner på spisinga.

    SvarSlett
  4. Det høres bra ut,dere er skikkelig barske! :)
    Kristine.

    SvarSlett
  5. Grattis med fin etappe, og velfortjent hvil.
    For turen videre vil jeg likevel komme med en anbefaling: Dra over Senja til Gryllefjord, ferge til Andenes. Det er litt kupert (ikke ferga, da), men mindre enn mye dere har vært med på til nå. Utsiden av Andøya er flat og nyyydelig, og starter med Oksebåsen. Dra til Sortland - videre til Melbu, så ferge til Lofoten. Da slipper dere de nye veiene, tunnellene og bruene på Lofast sambandet, som har mye rask biltrafikk.

    Lofoten er flat og fin. Om dere har overskudd, anbefaler jeg en avstikker til Nusfjord. Vi tok denne ruta for en uke siden med bil (Lofast), og videre med ferge til Bodø fra Moskenes. Vips er dere kommet laaaangt sørover.

    SvarSlett
  6. Vil bare komplettere forslaget til TOS angående Senja: Hvis dere velger å passere S,kan jeg fortelle at YTTERSIDA av Senja er usedvanlig vakker, men også veldig kupert. Altså ikke å anbefale på den turen dere er på nå. Men TOS mener nok østsiden av Senja, og den er langt mer sykkelvennlig.

    Men dra gjerne til yttersida en annen gang!

    SvarSlett